Lansare Job Shadow Day 2010
03.10.2009

Editia a 8-a a programului Job Shadow Day se va desfasura in 2010 pe data de 5 martie. In program pot participa elevi, profesori si reprezentanti ai mediului de afaceri din toate orasele din Romania.

Programul international Job Shadow Day (JSD) ofera elevilor o imagine reala a comunitatii de afaceri si locurilor de munca si ii ajuta sa gaseasca mai usor raspuns la intrebarile: "Ce vreau sa fac dupa ce termin scoala? Unde vreau sa lucrez? Care poate fi cel mai potrivit loc de munca pentru mine?".

Prin participarea la program, elevii petrec cateva ore in „umbra” unui angajat dintr-o companie/institutie, avand posibilitatea sa invete mai multe despre activitatile, indatoririle si responsabilitatile, de la locul de munca. Pe parcursul timpului petrecut in companie, elevii vor intelege mai bine activitatea companiei si  a angajatilor. 

Un elev poate participa la Job Shadow Day astfel:

·         alegand compania/institutia unde lucreaza unul dintre parinti (optiune deschisa tuturor elevilor din orice localitate din Romania) (v. detalii )

sau
·         alocat de catre JA unei companii din program (optiune deschisa numai elevilor din clasele 11-12 si din locatiile Alba Iulia, Barlad, Brasov, Bucuresti, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Timisoara, in care se desfasurarea acesta sectiune a progrmaului (v. detalii )