Educație în România

No Comments

Istruzione in Romania

Școala elementară, Gimnaziul, formarea profesională, învățământul superior, suplimentar și pentru adulți – sistemul educațional românesc este conceput pentru toate vârstele. Aceasta este o scurtă trecere în revistă a modului în care funcționează sistemul educațional din România.

Sistemul educațional românesc se bazează pe un sistem egalitar fără taxe universitare.

Educația este reglementată de Ministerul Educației.

 Grădinița este opțională și, de obicei, durează până la 3 sau 4 forme – “grup mic” (grupa mică) pentru copiii în vârstă de 3-4 ani, “grupa mijlocie” (grupa mijlocie), pentru copii cu varsta de 4-5, “grup mare” (grupa mare) pentru copii cu vârsta de 5-6 ani și “clasa de pregătire pentru școală” (Pregătire pentru šcoală) pentru copii cu vârsta de 6-7 ani.

Clasa pregătitoare a devenit obligatorie și este o condiție prealabilă pentru predarea în școala primară.

Școala primară durează opt ani în România. Majoritatea școlilor primare sunt publice. Școala începe la mijlocul lunii septembrie și se termină la mijlocul lunii iunie anul viitor. Este împărțit în două semestre (septembrie-decembrie și ianuarie-iunie) și patru sezoane festive.

 La classe preparatoria è diventata obbligatoria ed è un prerequisito per l'insegnamento nella scuola elementare.

Școala elementară: primii patru ani au fost învățați de un profesor (învățător)pentru majoritatea subiecților. Profesorii suplimentari sunt repartizati doar la cateva subiecte specializate (limbi straine, cunostinte de calculator, etc.).). La sfârșitul școlii elementare, programul de învățare începe să se supraîncarce și, în timp, a dus la performanța înaltă a sistemului educațional pe care îl cunoaștem astăzi.

Gimnaziu: clasele sunt reformate la sfârșitul clasei a 4-a, pe baza realizărilor academice. Începând cu clasa a 5-a, elevii au profesorul lor (educator) pentru fiecare subiect. În plus, fiecare clasă are un profesor numit director al clasei (diriginte), precum și predarea subiectului său normal. Pentru consultații suplimentare poate fi făcut consilier special (consilier pe de educatie probleme-consultant al Departamentului de educație) sau psihologul școlii.

Liceu

La sfârșitul celui de-al 8-lea an de școală (vârsta de 14 sau 15 ani) testul național numit Testarea națională (testul național) de către toți elevii în iunie. Nota de trecere e 5, pentru fiecare examen. Dacă un student trece examenul, el este permis să facă în liceu; în caz de eșec el va trebui să se înscrie în școala de meșteșuguri și meșteșuguri, timp de doi ani.

Scuola superiore

Pentru a se înscrie în liceu, un student trebuie să aleagă o listă de școli la care dorește să participe în conformitate cu evaluarea și opțiunile sale, completând formularul Național. Sistemul informatic Național face separarea, considerând studenții în ordinea preferințelor și “rezultatul lor preliminar”.

Studenții absolvenți, Liceu sau grupări de Șocolari trebuie să treacă examenul național pentru o diplomă de licență (Examenul național de Bacalaureat-colocvial cunoscut sub numele de bac). Maturizarea este necesară la înscrierea la universitate deoarece, din punct de vedere tehnic, fără a trece de ea, studentul nu a absolvit liceul.

Învățământul superior

Învățământul superior din România este oferit atât în universitățile publice, cât și în cele private care operează în marile orașe. Printre acestea se numără universitățile, academiile și colegiile organizate în departamente specializate. În conformitate cu obiectivele sale, învățământul superior conține: învățământul superior pe termen scurt propus de oamenii de știință din instituțiile de învățământ superior (3 ani), învățământul superior pe termen lung (4 până la 6 ani) și învățământul superior (1 până la 2 ani). Instituții de învățământ superior ale statului, coordonate de Ministerul Educației. Autonomia universității este garantată pe deplin. Învățământul superior privat este o alternativă la educația publică. Acesta face obiectul procesului de acreditare. Instituțiile private acreditate pot obține sprijin din partea guvernului.

Procesul de admitere este lăsat de universități; majoritatea universităților vor da un “examen” pe tema liceului care este cel mai potrivit pentru predarea oferită de universitate. Cu toate acestea, unele dintre ele, din cauza lipsei unui sistem de știri, au început să utilizeze un sistem diferit bazat pe eseuri, interviuri și evaluări ale performanței muncii.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *